Pàgines

dilluns, 4 de març del 2013

EL MOMENT DEL BERENAR


El moment del berenar, al igual que altres situacions quotidianes que ens ofereix el dia a dia de les escoles,  està ple d’aprenentatges i molts cops no se li dóna la importància, ni el valor que realment té.

El que aquí vos narraré, és una petita descripció d’aquest moment tant significatiu que he tingut la gran sort de poder viure.

En el moment del berenar cada infant té la seva responsabilitat. Hi ha dos fillets/es encarregats de repartir el berenar als seus companys i dos més, que tenen el càrrec d’ordre, és a dir, deixar l’aula enllestida.

Els dos infants encarregats de repartir el berenar, porten les motxilles corresponents a la resta dels seus companys/es, mentre ells i elles esperen asseguts a les taules. Un cop tots i totes tenen el seu berenar, els encarregats també s’asseuen per gaudir de l’àpat.

Mentre aquest fet es produeix, és molt agradable observar les diferents converses que tenen lloc al voltant de la taula, com tasten el berenar del company/a, el comparteixen, etc.

A mesura que els fillets/es acaben el berenar, cadascú té la responsabilitat de guardar a dins la motxilla els estris que hagi emprat i posar-la al seu lloc (el penjador), desprès es tornen a asseure i esperen que la resta hagi acabat.
Quan tothom ha acabat es reuneixen a la rotllana per preparar-se per sortir al pati, mentrestant, els dos encarregats d’ordre, netegen les taules i procuren que l’aula quedi arranjada.

Com ja he dit anteriorment, es tracta d’un moment molt significatiu i ple d’aprenentatges, ja que atorga als infants una responsabilitat que ells saben que han de portar a terme, també els ofereix seguretat gràcies a l’odre que es segueix, permet als infant sentir-se importants i valorats gràcies al càrrec que els pertoca. A més, s’aprèn a compartir, a respectar, a gaudir de la companyia dels demés, a descobrir, etc.

Penso, que tots els moments i situacions que ens ofereix el dia a dia a les escoles s’haurien de treballar més, donant la importància que realment tenen com a font de riquesa i nous aprenentatges. Tots aquests moments quotidians són els que ajuden a l’infant a desenvolupar-se i a formar-se com a individu.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada